Care este diferenta dintre videoproiectoare ?


Care este diferenta dintre videoproiectoare ?

    O suprafata de proiectie mai mare necesita un videoproiector mai luminos.Tot un videoproiector mai puternic este necesar daca folosim retroproiectia (videoproiectia din spatele ecranului).
    Daca materialul video este unul HD sau full HD vom avea nevoie de videoproiectoare specifice.

 

Ce dimensiuni trebuie sa aiba ecranul folosit ?

   Pentru cel mai apropiat privitor ,  jumătate din înălțimea ecranului ar trebui să fie distanța minimă de vizionare , cu de două ori fiind optimă . În schimb , pentru cel mai îndepărtat privitorul ,  distanta de opt ori mai mare decât înălțimea ecranului ar trebui să fie distanța maximă de vizionare , de șase ori fiind optimă . ( Aceasta se bazează pe un standard de prezentare Power Point ).

 

Sfaturi pentru prezentarile power point

.    Planifica speach-ul și numărul de diapozitive pentru a permite un ritm relaxat . Un diapozitiv de unul până la trei minute este o regulă bună .
    Alege cu atentie culorile pentru text si fundal .
    Fundaluri pale sunt prea luminoase și foarte obositore .
    Asigura-te ca  textul  și grafică au intensitatea  luminoasa dorita  pentru a  maximiza contrastul .
     Fundaluri bune sunt negru, albastru, maro , și degradeuri de albastru la negru , gri la negru , sau magenta la negru .
     Culorile text bune sunt de culoare albă ,culoare galben , și foarte ușoare . Nu utilizați albastru sau rosu bogat pentru culori de text pe un fundal întunecat . Acestea pot arata foarte bine pe monitor , dar ele sunt total ilizibil atunci când sunt proiectate .
    Menține coerența diapozitivelor. Folosind aceeași culoare de fundal , dimensiunea a textului , culoarea textului , fonturile  în toate diapozitivele vei usora  publicului să urmareasca   ideile tale .

    Salile de conferinta sunt de obicei mari și diapozitivele trebuie să fie lizibile pana  la rândul din spate . Cel mai mic text de pe ecran ar trebui să aibă cel mai mare contrast . ( text alb pe un fundal negru sau text de culoare deschisă , cu o scădere umbră neagră pe un fundal întunecat ).
     Evitați utilizarea de majuscule. Cuvinte scrise în CAPS sunt mai greu de citit și să ia mai mult spațiu pe diapozitiv . Nu se recomandă textul subliniat.
    În plus față de text și diagrame , fotografiile pot oferi un mijloc excelent de comunicare . Fotografiile combinate cu grafică simplă, ilustrații, desene pot aduce o altă dimensiune la prezentare .
    Textul  , diagramele sau fotografiile  trebuie să fie aliniate orizontal sau vertical la  ecran  . Asigurați-vă că textul și elementele grafice sunt poziționate bine în limita zonei de imagine . Acest lucru va asigura că toate informațiile vizuale importante sunt afișate și nu trunchiate sau tăiate atunci când sunt proiectate .


Care sunt necesitatile pentru sala in care va avea loc conferinta ?

Cate microfoane imi trebuiesc ?

Alegerea microfoanelor pentru eveniment

Sa aleg sunetul existent in locatie sau sa inchiriez un sistem de sunet de la o firma de rental ?

Care este diferenta dintre videoproiectoare ?

Cand avem nevoie de lumini aditionale?