Alegerea microfoanelor pentru eveniment


Alegerea microfoanelor pentru eveniment

    Sunt multe tipuri de microfoane pentru diverse aplicatii sau pentru oameni diferiti .Un inginer de sunet bun  va ajuta sa  alegi microfonul potrivit pentru prezentare.  

       Intrebarile  care trebuie sa  le formulezi sunt :Care este stilul si experienta vorbitorului in a folosi microfonul ? Ii place sa se miste pe scena in timp ce vorbeste? Ii este confortabil sa tina microfonul in mana? La evenimentul se  va vorbi sau va fi si un artist cantaret? Raspunsurile la aceste intrebari te vor ajuta sa alegei cele mai bune microfoane.

 

Wireless vs cu Fir

    Oamenii cer microfoane wireless dar de fapt cei mai multi nu au nevoie de ele. Microfoanele wireless sunt necesare in lumea entertainmentului dar nu trebuie sa uiti ca exista si alte optiuni .
     Microfoanele wireless sunt mai costisitoare ca prêt, asa ca gandeste-te sa le folosesti doar cand este necesar. Prezetatorii au intr-adevar nevoie sa se plimbe sau pot face asta si de pe loc.? Daca prezentatorii se misca si au nevoie de maini libere atunci un head-set sau o lavaliera poate fi solutia.

    Daca prezentatorul va pune intrebari in sala si va dori sa i se raspunda , atunci este indicat un microfon mobil (hand-heald).

     Daca decizi sa folosesti microfoane wirless este indicat sa te asiguri ca firma de sonorizare iti poate asigura echipamente de ultima tehnologie . Daca providerul tau nu foloseste echipamente de ultima generatie, receiverele microfoanelor pot interfera cu alte echipamente si device-uri si pot crea interferente.

              

Hands-free microfon

   Un microfon care iti permite “maini libere” poate fi cu fir sau fara. Este folosit pe post de lavaliera unde este singura optiune, dar exista si microfoane head-set (purtate pe cap). Lavaliera este un echipament traditional care se prinde de cravata, camasa sau de rever- ul hainei. Este cea mai comuna solutie, dar nu intotdeauna da un sunet bun. Este recomandata atunci cand prezentatorul se misca putin (prezentatorul sta jos sau este intr-un studio). Daca prezentatorul isi intoarce capul dintr-o parte in alta si vorbeste departe de microfon atunci pot aparea probleme.

   Microfonul de ureche sau cel de cap (head-set-ul) au marele avantaj ca se misca odata cu capul prezentatorului si sunetul va fi intodeuna bun. Foarte putini prezentatori sunt constienti despre utilizarea microfoanelor, totusi entertainerii si comentatorii sportivi sau oameni din televiziune care lucreza cu ele vor sti cel mai bine sa le foloseasca.


Care sunt necesitatile pentru sala in care va avea loc conferinta ?

Cate microfoane imi trebuiesc ?

Alegerea microfoanelor pentru eveniment

Sa aleg sunetul existent in locatie sau sa inchiriez un sistem de sunet de la o firma de rental ?

Care este diferenta dintre videoproiectoare ?

Cand avem nevoie de lumini aditionale?